Днес над по-голямата част от страната ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността и малка вероятност за валежи. Изключение ще бъдат западните и особено крайните югозападни и северозападни райони, където в следобедните часове отново ще превали и прегърми. 

Дневните температури ще са от 25 до 30, на места до 31 градуса.

Утре в следобедните часове краткотрайни валежи с гръмотевици ще има на повече места в западната и северна част на страната. Дневните температури ще се понижат с градус-два.

В сряда на много места в следобедните часове и през първата половина на нощта ще има гръмотевични бури. През деня ще бъде по-хладно, в сравнение с днешния и утрешния ден, с температури от около 20-21 градуса в западните райони до 25-27 в крайните източни.

Нестабилно, с краткотрайни валежи и гръмотевици ще остане и в четвъртък и петък. През първия ден дневните температури ще са основно  в интервала от 21 до 26 градуса, а в петък -от 23 до 28, по-високи по поречието на река Дунав.

През почивните дни и началото на следващата седмица ще започне постепенно стабилизиране на времето. Без да стихват напълно, краткотрайните превалявания ще бъдат на по-малко места, а дневните температури ще се повишават и в низините ще достигат 32-33 градуса, в останалата част на страната 27-31.