Днес над централните и източни райони ще бъде облачно, с превалявания от дъжд. Над  Западна България облачността преди обяд ще бъде незначителна, но привечер и там ще започне да се увеличава. Дневните температури ще са от 10 до 15 градуса.

 През нощта преваляванията ще спрат, а минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса.

Утре ще бъде облачно, със слаби превалявания от дъжд над цялата страна без крайните северни райони. Преваляванията ще бъдат незначителни. Дневните температури ще са от 10 до 16 градуса.

В четвъртък ще остане облачно. След обяд и привечер от югозапад ще започнат превалявания от дъжд, които през нощта ще се усилват и обхващат цялата страна. Минималните температури ще останат без съществена промяна, а дневните ще бъдат от 11 до 17 градуса.

В петък ще бъде облачно и дъждовно. С прекъсвания ще превалява над цялата страна. Минималните температури ще бъдат от 7 до 12, а дневните - от 11 до 17 градуса.

В събота преди обяд все още ще превалява, но по-късно валежите ще спират от североизток на югозапад. Ще се появи слаб и умерен вятър от североизток и с него ще прониква по-студен въздух. Минималните температури в събота ще бъдат от 5 до 11 градуса, а в неделя сутрин, с изясняване и стихване на вятъра ще са от 0 градуса на североизток до 4-5 на запад.

По високите затворени места на североизточната част от страната не са изключени и стойности до минус 2 градуса и там са възможни слани. Дневните ще бъдат от 8-9 на изток до около 13 в крайните западни райони.

В понеделник сутрин ще остане студено, с минимални температури от  нула на североизток до 5 на югозапад. Все още има опасност от слани в Североизточна България. През деня обаче бързо ще се затопля  и дневните стойности ще достигнат 14-18, на места в крайните западни райони до 19 градуса.

Във вторник ще бъде слънчево или с незначителна облачност. Минималните температури ще са от 4 до 10, а дневните от 16 до 22 градуса.