Днес вятърът ще се ориентира от северозапад и ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижават, по-чувствително в Западна и Северозападна България. През деня максималните стойности ще са от 3-4 градуса на северозапад до 14-15 в югоизточните райони.
Към настоящият час температурите в страната са в широк интервал - от минус един, нула градуса в Софийско и Видинско, до 15 градуса по Черноморието и в крайните югоизточни райони.
Ще бъде предимно облачно, освен в най-северните части на страната, където облачността ще бъде разкъсана, преди пладне - до незначителна. Ще превалява дъжд, по високите места, включително Софийско - краткотраен сняг. През нощта и утре преваляванията ще преминават в сняг и в низините, но ще спират, без да образуват трайна снежна покривка.
Утре минималните температури над северозападната половина на страната ще бъдат отрицателни, от минус 3 до нула градуса. На изток стойностите им ще бъдат до плюс 3-4 градуса. Вятърът от северозапад, сутринта силен, през деня ще отслабва, без да стихва напълно.
Дневните температури ще бъдат ниски за сезона, от нула до 5 градуса. Не е изключено по високите полета на Западна България те да останат около и малко под нулата.
Още през нощта срещу неделя студената въздушна маса бързо ще започне да се изтегля на североизток, но приземните температури   ще бъдат ниски - от минус 6 до минус 1 градуса. На местата, където се изясни по-рано и при стихване на вятъра, не са изключени и стойности до минус 8, минус 10 градуса.
През деня в неделя от запад ще се появи висока облачност, а по-късно през деня над южните райони - слаб вятър от югозапад и юг. Дневните температури ще започнат да се повишават и ще са от 5 до 10 градуса.
В понеделник минималните температури ще са все още ниски, от минус 6 до минус 1, по Черноморието до нула, плюс един, а дневните - от 8 до 14градуса. Във вторник и сряда повишението на температурите ще продължи. Ще бъде с променлива облачност и приятни пролетни температури, най-често от 14 до 19 градуса, на места до около 20. Минималните след вторник също ще се върнат към положителните си стойности, през повечето дни от около 3-4 до 8-9 градуса. По-късно през деня над страната ще преминава атмосферно смущение. Вятърът ще се усили, от западна посока, облачността ще се увеличи и на места ще птревали и прегърми. В четвъртък и петък ще бъде по-хладно, с дневни стойности от 10 до 15 градуса.