Днес през по-голямата част на деня ще бъде слънчево. След обяд и привечер над западнитре райони облачността ще се увеличава, но ще остане без валежи.  Дневните температури ще бъдат от 16 до 21 градуса.

Утре минималните температури ще са от 4 до 10 градуса. През деня над източната половина на страната ще остне предимно слънчево, а на запад облачността ще бъде променлива, повече - след обяд, когато на места в планинските и полупланински райони не е изключено да превали краткотраен дъжд. Дневните температури ще бъдат от 17 до 22 градуса.

Сутринта в петък минималните температури ще са от 7 до 12 градуса. Облачността ще бъде променлива, над Източна България -значителна. Там след обяд на места ще превали и прегърми. Дневните температури ще останат без съществена промяна - от 17 до 22 градуса.

В събота и неделя преди обяд облачността  над западните райони ще намалява, но около и след пладне ще се развива купеста облачност и  над цялата страна са възможни краткотрайни превалявания с гръмотевици. Минималните температури ще са от 9 до 14, а дневните - от 15 до 20 градуса.

Предимно слънчево време и повишение на температурите ще настъпи от понеделник.