Днес и утре над по-голямата част от страната ще има незначителна облачност. Дневните температури ще бъдат от 9 до 14, а минималните утре - от минус 1 до 4 градуса. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от изток и североизток. 

 Във  вторник съществена промяна няма да настъпи, а в сряда ще се появи средна  и висока облачност и в планините и източните райони ще се появи вятър  от югоизток и юг. Температурите ще започнат да се повишават и ще достигнат стойности от 12 до 17 градуса, освен в западната част на Дунавската равнина, където ще са с няколко градуса по-ниски заради мъглите и ниската слоеста облачност, която ще се задържа там.  Облачността ще се увеличава и на места ще превали дъжд, като не е изключено и да прегърми.

До почивните дни времето ще остане най-често с променлива, често значителна облачност и превалявания от дъжд на места. Температурите ще бъдат по-високи от обичайните за края на ноември: максимални от 12 до 17-18 градуса, в някои дни в местата, чувствителни на южен вятър и с градус-два по-високи и минимални от 6 до 11.  Понижение на температурите ще започне към края на седмицата.