Слаб сняг в момента вали в почти цялата северна част на страната  и по високите полета на Западна България.
Умерен снеговалеж е отбелязан в 8 часа в станциите на НИМХ в Разград и София.
Дъжд вали в голяма част от Южна България и по Черноморието.
Температурите в момента са от минус 3 в Русе и Силистра до 7 градуса над нулата в Ахтопол. В София температурата е минус 2 градуса.
Температурите през деня ще останат почти без промяна: от минус 3 до плюс два градуса. Слаб сняг ще превалява над почти цялата страна без северозападните части, а дъждът по Черноморието и останалата част на Южна България също ще преминава в сняг до довечера, но малко по-значителни валежи са възможни само в източните и югоизточни райони.
Привечер от запад валежите ще отслабват и спират и до утре сутрин ще спрат навсякъде, последно - в крайните източни райони.
Минималните температури утре ще бъдат от около минус 9 до минус 2 градуса. През деня ще бъде студено, с отрицателни температури в по-голямата част от страната, от минус 5 до нула градуса и променлива облачност.
В сряда ще бъде слънчево, с ниски минимални температури: от минус 10 до минус 5, на места и до около минус 12. През деня отново ще бъде студено, като максималните температури ще са от минус 4 до +1 градус.
В четвъртък сутрин минималните ще останат без промяна, но през деня ще се повишат слабо и ще бъдат от около нула до 4 градуса.
Това ще бъде начало на затопляне на времето в страната ни. До края на седмицата от ден в ден температурите ще се повишават. Ще се появи предимно средна и висока облачност, а по високите места - слаб и умерен вятър от югозападната четвърт.
Ще се повишават и минималните температури, които в неделя ще бъдат около нулата, а дневните ще бъдат значително над обичайните за януари и ще достигат стойности около и над 10-12 градуса.