Днес  на места отново ще има краткотрайни валежи. Дневните температури ще са от 19-20 градуса в крайните западни райони до 28-30 на места в Източна България. 
Утре в  централната и източна част на страната  са възможни и по-обилни валежи, придружени с гръмотевици, както и локални градушки.
Дневните температури в петък ще бъдат най-често от 22 до 27 градуса, утре на места до около 30, но в местата с по-интензивни превалявания ще остават с няколко градуса по-ниски.
В събота ще остане неустойчиво, с вероятност за локални краткотрайни превалявания над цялата страна. Температурите ще са без съществена промяна.
В неделя ще започне стабилизация на атмосферата в региона. Преваляванията ще бъдат само на отделни места около планините и в крайните западни райони. Температурите ще останат от 22 до 28 градуса.
Привечер и срещу понеделник над страната ще премине студен атмосферен фронт, според сегашните прогнози. По него на места ще превали и прегърми, но по-добре изразен ще бъде той в полето на вятъра. Той ще бъде умерен, в Дунавската равнина - силен от запад-северозапад. В понеделник ще бъде предимно слънчево, но по-хладно и ветровито, с температури от 18-19 до 23 градуса.
Повече облаци ще има в североизточните райони и Източна Стара планина. Там на места не са изключени краткотрайни валежи.
Във вторник и сряда, според предварителните очаквания, ще бъде слънчево, а дневните температури ще се повишат.

В планините в следващите няколко дни ще бъде неустойчиво, с краткотрайни превалявания и гръмотевици. Най-силно изразени ще бъдат явленията утре. Дневните температури на 1200 метра надморска височина ще са между 16 и 18 градуса, по-ниски  в понеделник след студения фронт - около 13.
На морето, с изключение на периодите с краткотрайни превалявания, вече е благоприятно за почивка. Температурата на водата по нашето крайбрежие е около 23, 24 градуса: по-топла  от обичайното за месец май с повече от 3-4 градуса.