През първия ден на работната седмица времето над по-голямата част от страната ще бъде хладно и ветровито. Ще бъде предимно облачно, като около и след обяд от запад ще започне процес на разкъсване и  намаление на облачността до незначителна в западните райони по-късно привечер. В Дунавската равнина ще духа умерен и  силен западен вятър, който още в ранния следобед ще започне да отслабва и  до полунощ ще стихне навсякъде. Температурите днес ще бъдат от 20 до 25 градуса, по високите полета на Западна България с градус-два по-ниски, а в крайните югоизточни райони до около 26.
Утре ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Сутрин ще бъде хладно, с минимални температури от 7 до 12, на места по високите полета и долините на реките до около 5-6 градуса и там в сутрешните часове е възможно да се образува краткотрайна мъгла и ниска слоеста облачност, които още преди пладне ще се разсейват. Температурите ще останат от 20 до 25 градуса. Ще се появи слаб североизточен вятър.
В сряда и четвъртък времето ще остане без съществена промяна, но максималните температури ще се повишат с 1-2 градуса и ще бъдат от 22 до 27 градуса.
В петък над западните и югозападни райони ще се появи средна и висока облачност и  на места там привечер и  през нощта е възможно да превали слаб дъжд. Дневните температури ще останат без съществена промяна, но минималните сутрин ще се повишат.
В неделя и понеделник облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. Температурите ще се повишат с още 1-2 градуса.