Всъщност, температурите само ще доближат нормата за това време на месеца, а преваляванията ще бъдат епизодични и през различни дни само в някои райони на страната, но вероятността за слаб дъжд остава почти до края на седмицата.
За повече подробности, следете проднозите на  vremeto.dir.bg  по градове през следващите дни, където информацията за очакваните валежи и температури е най-актуална.
Очакваните превалявания се дължат на обширна, но неособено дълбока област на ниско атмносферно налягане(циклонална област) над Средиземно море. Тя е достатъчно близо, за да влияе на времето над страната ни и  да пренася по-топли въздушни маси към региона, особено южната му част, но недостатъчно активна и близко, за да причини съществени превалявания, поне над по-голямата част на страната. Започвайки от утре, предимно над южна България, в отделни дни ще превалява дъжд. Преваляванията ще са слаби като правило, макар около планините да не са изключени и отделни локални по-обилни извалявания. Възможни са и отделни гръмотевици.
 
Температурите в сутрешните часове ще се повишат и ще бъдат основно в интервала от 6 до 11 градуса, а следобедните максимуми от 13-14 до 18-19 градуса през повечето дни до края на седмицата. Слабо понижение на температурите се очаква през последните 2-3 дни на 7-дневния период, но подробности за времето през почивните дни очаквайте утре и вдругиден.