Днес облачността ще бъде променлива, по-значителна след обяд, когато на места са възможни краткотрайни превалявания от дъжд. Температурите ще бъдат от 16 до 21 градуса, за София около 18.
Утре слънчевите часове ще са повече, но около и след пладне отново около планините е възможно да превали и прегърми.
Минималните температури ще са от 6 до 11, а дневните ще достигнат 17-22 градуса. В района на София сутрин градусите ще бъдат 8-9, а през деня ще достигнат 19-20 градуса. През двата почивни дни в столицата след пладне има вероятност от краткотрайни превалявания, придружени и от гръмотевици. Нека по-хубавото време преди обяд не ви заблуждава, ако излизате на открито в и около града и си вземете чадъри :)
В неделя и понеделник времето ще бъде все така неустойчиво и характерно за месец май: със слънчеви интервали и променлива облачност преди пладне и развитие на купесто-дъждовни облаци в следобедните часове, при което на много места ще превали и прегърми. В неделя тези явления ще обхващат предимно западната част на страната, а в началото на седмицата и останалите райони. В същото време повишението на температурите ще продължи и до вторник минималните ще бъдат от 10-11 до 15 градуса, а дневните ще са от около 19 в местата с повече облаци и превалявания до 25, 26 в някои части на низините при повече слънце там.
Неустойчиво, но топло за началото на месец май, с температури по-скоро обичайни за втората му половина, ще остане времето поне до четвъртък-петък. Температурите ще останат в интервала 20-25 градуса, по-високи в Източна България, а в някои дни по високите полета на Западна с 2-3 градуса по-ниски.
В планините през следващите дни ще бъде по-често облачно, с временни разкъсвания на облачността в часовете преди пладне. След обяд краткотрайните валежи от дъжд, понякога интензивни и гръмотевичните бури ще бъдат ежедневни. Вятърът от изток утре до сряда ще се ориентира от южната четвърт и ще бъде умерен, по билата и силен. Дневните температури на височина 1200 метра ще бъдат около 10-12 градуса утре до 15 през първата половина на следващата седмица.
Vremeto.dir.bg ви пожелава приятни почивни дни и ще ви информира своевременно за очакваните сценарии за развитие на времето в страната ни през следващата седмица.