Днес ще превалява над цялата страна, предимно слабо. Дъждът  ще преминава в сняг и в южните и крайните източни райони, но това ще става постепенно, последно - по Черноморието през нощта. Още днес привечер в Западна България преваляванията ще отслабват, а през нощта ще спират.
От утре до края на седмицата навсякъде ще се установи слънчево време, с временни увеличения на облачността. Ще бъде студено, с минимални температури от минус 10 до минус 5, а през деня  най-често от минус 3 до 2-3 градуса над нулата, на места в южните райони в някои дни до плюс 5-6 градуса.
В Дунавската равнина в някои от дните ще духа слаб и умерен вятър от запад и само той ще бъде пречка за допълнително понижение на минималните температури, които в ниските места и затворените котловини при стихване на вятъра ще достигат стойности до около минус 14, минус 15 градуса.
Временни увеличения на облачността и слабо повишение на температурите ще има в първите дни на Новата година, но съществено затопляне през следващите 7-10 дни няма да настъпи.