Днес ще бъде топло за сезона, ветровито и с променлива облачност. Температурите ще бъдат високи за това време на годината, от 11 до 16 градуса, на места до 18-19, в западната част на Дунавската равнина, където ще има мъгла и ниска облачност по-ниски, до около 10.
Утре вятърът, отначало е Дунавската равнина, ще се ориентира от запад и температурите ще започнат постепенно да се понижават. Облачността от запад ще се увеличава и ще започнат слаби превалявнаия от дъжд. Температурите ще са в много широк интервал, от 3-4 в крайните северозападни райони до 14-15 в Югоизточна България и по Черноморието, където вятърът ще бъде все още от юг.
В понеделник понижението на температурите ще продължи и те ще са от около нула, минус 2 в северозападните райони, до 6-7 в крайните югоизточни. Ще превалява: в Северозападна България, Предбалкана, високите полета - слаб сняг, а в Източна и крайните южни райони - дъжд. По-значителни ще бъдат валежите в югоизточните и източни части на страната.
В сряда ще бъде облачно, със слаби превалввания от сняг на отделни места. Минималните температури ще бъдат от минус 5 до нула, а максималните от минус 3 до плюс два градуса.
От четвъртък до края на седмицата времето ще бъде типично зимно, студено с минимални температури най-често от минус 8 до минус 3, в отделни райони до около минус 10 и максимални от минус 3, минус 2 до 2-3 градуса над нулата. Облачността ще бъде променлива, в четвъртък и петък намаляваща до слънчево(тогава и минималните температури ще бъдат по-ниски), почти без валежи.