Гребенът на високо налягане, който  осигури слънчевото, но хладно в сутрешните часове време над страната ни, се оттегля на изток. Още довечера облачността от югозапад ще се увеличава, а температурите в утрешния ден ще започнат да се повишават. 
Сутринта ще бъде студено все още само в източните и югоизточни райони, където през нощта облаците няма да са достигнали, за да попречат на изстиването - до около минус 4, минус 5 градуса. Денем, въпреки по-често значителната облачност, ще се затопля и температурите ще достигнат 8-13 градуса, по-ниски в Северозападна България, а най-високи на изток и северно от планините, където ще се появи слаб вятър от юг.
Затоплянето ще продължи и в следващите дни. От  петък до неделя дневните стойности ще бъдат от 12 до 17, а минималните - от 2-3 до 7-8 градуса.
Възможни са слаби превалявания от дъжд в отделни дни, но съществени валежи по тази плитка циклонална област не се очакват.
Изгледите за следващата седмица са за постепенно понижение на температурите, но моделите все още са твърде разнопосочни в сценариите си, затова очаквайте повече конкретика за времето около средата на месеца в следващите дни.
ИЗБРАНО