Днес ще бъде студено и ветровито. Ще духа умерен и силен, в Дунавската равнина - бурен северозападен вятър. Дневните температури ще са от 4 до 9 градуса. На места все още е възможно да превали дъжд, но до довечера преваляванията ще спрат.

Утре ще остане ветровито, като едва привечер вятърът ще отслабва. Облачността ще бъде променлива, а дневните температури ще са малко по-високи от днес, в интервала от 7 до 12 градуса.

В неделя минималните температури ще са от минус 3 до плюс 3. Дневните ще бъдат от 5-6 градуса на североизток до 14 в южните райони. Облачността, незначителна преди пладне, постепенно ще се увеличава от запад. Привечер и през нощта ще се появи и усилва вятър, в Дунавската равнина - от изток, а южно от Балкана - от югоизток и изток. Дневните температури в понеделник ще бъдат от 6 до 12, по-ниски  в крайните северни райони - до 4-5. Възможен е слаб дъжд, по високите места на Северозападна България премесен със сняг.

Във вторник ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, по високите места над 900-1200 метра - от сняг. Снежната граница ще бъде по-висока на юг и изток. Дневните температури в низините ще са от 4-6 градуса на север до около 12 в крайните южни райони.

В сряда ще остане облачно, с превалявания от дъжд, който в местата с надморска височина над 7-800 метра ще преминава в мокър сняг. По-късно срещу четвъртък преваляванията ще спират от запад на изток.

В четвъртък минималните температури ще са от минус 3 до плюс 2, а дневните - от 8 до 13. Облачността ще се увеличава от запад и над западните райони е възможен слаб дъжд.

В петък минималните температури ще са положителни - от 2 до 7 градуса. През деня ще превалява слаб дъжд. Дневните ще се повишават и ще са от 9 до 14, на места на юг до 16 градуса.

Според предварителните прогнози, в последните дни на месеца  и началото на април затоплянето ще продължи.