Днес в следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и  на места в северните и източни райони ще превали и прегърми. Над западните райони и преди обяд вероятността за такива явления е по-малка.

Температурите ще бъдат от 28 до 33 градуса.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен вятър от северозапад.

 Утре вятърът ще се ориентира от изток, слаб до умерен.

Температурите ще се понижат с още 1-2 градуса  и ще бъдат от 26 до 31 градуса. Ще има купеста облачност, но вероятността за превалявания е малка  - най-вече преди обяд по Черноморието.

В сряда ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност след обяд и вероятност за краткотрайни превалявания само на места в планините на югозапад.

Дневните температури ще са от 28 до 34 градуса.

В четвъртък отново ще захладнее с градус-два, а краткотрайни валежи са възможни в планините и на отделни места в северните  и източни райони. Температурите ще са от 27 до 32 градуса.

В петък ще бъде слънчево, с температури от 27 до 33 градуса. В следобедните часове краткотрайни валежи са вероятни само около Източна Стара планина.

Слънчево или с разкъсана облачност, но ветровито, с умерен, в Дунавската равнина - силен вятър от северозапад, ще бъде времето в събота и неделя. Вероятността за валежи е малка. Температурите ще бъдат: в събота от 31 до 36 градуса, а в неделя - с 2-3 градуса по-ниски.

Времето през седмицата ще бъде подходящо както за планина, така и като цяло, за почивка на море.

Очаквайте прогнозите ни и  в следващите дни.