Днес ще бъде топло, с температури от 18 до 23 градуса. През по-голямата част от деня облачността ще бъде незначителна, увеличаваща се по-късно след обяд от запад.

Утре ще остане топло, с променлива облачност. Около планините ще се развива купеста облачност и на места е възможно да превали и прегърми.

В неделя от североизток ще проникне по-студен въздух и дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса, до интервала 15-20, само на места до 21-22 градуса. Облачността ще бъде променлива, увеличаваща се в следобедните часове. Тогава и през нощта срещу понеделник ще започнат превалявания от дъжд.

В понеделник ще бъде по-хладно, с температури от 11 до 17 градуса, минимални от 4 до 9. Все още ще превалява, като през деня и нощта срещу вторник преваляванията ще спират. Във вторник ще бъде почти без валежи, температурите ще са от 13 до 18-19 градуса.

От сряда температурите  ще се повишават и  в крайните западни райони ще достигнат 20-21 градуса. В останалата част на страната - от 13 на изток до 19 градуса.

В четвъртък и петък ще се затопли още и на места в Дунавската равнина температурите ще достигнат 25-26 градуса.