Започвайки от сряда, температурите у нас ще се повишават устойчиво до края на седмицата - средата на месеца. Предварителните изгледи за втората половина на десетдневието допустат краткотрайни превалявания в някои от дните, както и възможни захлаждания, но уверено можем да заявим, че температурите ще останат около и над обичайните за средата на месеца, започвайки от четвъртък.
Страната ни ще остава в периферията на Азорския Антициклон, в някои дни - южните части на преминаващи северно от Балканите циклонални вихри, които в следващата седмица ще "отвоюват"  от зимата и централните, както и голяма част от северните части на Европейска Русия.  Там рекордната за началото на април снежна покривка бързо отстъпва на север. Южните части на европейската и част са вече свободни от нея, а границата е изтласквана с няколко десетки километра на север всеки  ден.
В някои от дните у нас утрините все още ще са хладни, но силното априлско слънце, греещо вече с почти августовска сила, ще повишава рязко дневните температури и в много части на низините в края на седмицата са възможни и стойности около и дори малко над 25 градуса.
Очаквайте актуалните подробни прогнози и в следващите дни.