Днес ще бъде топло, с температури от 15 до 20 градуса, на места отново до 21-22. Облачността ще бъде променлива, предимно средна  и висока. Слаби преръмявания отново са възможни над Западна България.

През първата половина на следващата седмица времето ще остане без съществена промяна: топло, с различна по вид и количество облачност, но и със слънчеви часове.  Слаби превалявания са възможни отново в някои дни, на повече места в западните райони към средата на седмицата.

В петък и събота предстои чувствително застудяване, придружено с превалявания от дъжд, а по-късно срещу събота и в събота по високите места и от сняг. Подробности очаквайте утре и в следващите дни, но в събота и неделя минималните температури ще бъдат отрицателни, на места и до около минус 5, минус 7 градуса, а дневните ще се понижат спрямо сегашните с 10-15 градуса и ще са малко над нулата според актуалните към момента сценарии.
Очертаващото се много рязко застудяване в края на седмицата ще се случи с голяма вероятност. Засега не са напълно изяснени параметрите и продължителността му, но  все пак, според повечето модели то ще бъде краткотрайно - за два, три дни, след което температурите ще се върнат в пролетни рамки.