Днес преди пладне облачността ще бъде незначителна в повечето райони. Дневните температури ще бъдат от 23 до 28 градуса, по-високи на изток.

В следобедните часове от запад облачността ще се увеличава, вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне да прониква по-хладен въздух. Отначало в  западните райони, а през нощта в Централна и Източна България ще превали краткотраен дъжд.

Утре ще бъде ветровито и малко по-хладно, с дневни температури от около 20 до 25 градуса. В Дунавската равнина все още ще духа слаб и умерен вятър  от запад.

Във вторник и сряда ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, предимно средна и висока. Дневните температури ще се повишават и ще достигнат 25-30 градуса през втория ден.

В четвъртък отново ще започне лабилизация на атмосферата. Отначало над югозападната половина на страната, а впоследствие над по-голямата и част ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. В четвъртък  ще бъде все още топло, с температури от 21-22 градуса в крайните западни райони до 27, 29 на изток.

В последните 2-3 дни на седмицата ще бъде нестабилно, с превалявания от краткотраен тип около и след обяд. Дневните температури в петък и събота ще се понижат с няколоко градуса.