Днес ще има предимно значителна облачност. Слаби краткотрайни валежи са възможни в планините на Западна България. В Дунавската равнина все още ще духа умерен западен вятър, който в следобедните часове и привечер ще отслабва и стихва. Температурите ще бъдат от 11 до 16 градуса, за София около 12-13.
 
 
Утре и в неделя времето ще остане без съществена промяна. Минималните температури ще са от 2 до 7, а дневните ще достигнат 13-18 градуса. Облачността ще бъде променлива, в Северна България намаляваща до незначителна. Почти без валежи. 
 
В понеделник и вторник облачността над Южна и Източна България ще се увеличава и отначало над югоизточните райони ще започнат превалявания от дъжд, които ще обхващат по-голямата част от страната без крайните северозападни райони. По-съществени валежи отново се очакват над източната половина. Температурите ще бъдат от около 9-10 градуса в югоизточните райони до 18-19 в в крайния запад на страната, където ще има временни намаления на облачността, а преваляванията ще бъдат несъществени. В източните райони и северна България ще духа слаб и умерен вятър от североизток-изток.
 
В планините до сряда ще бъде облачно, с температури на 1200 метра надморска височина около 6 градуса. Днес ще духа западен вятър, който след полунощ ще смени посоката си от изток. Превалявания от слаб дъжд ще има до около 1400-1500 метра надморска височина, а над нея - от сняг. В Централна и Източна Стара планина, Родопите и  Странджа в понеделник и вторник ще има по-съществени валежи, които над 1000-1200 метра ще бъдат от сняг.
 
Според актуалните сценарии на моделите на световните метеоцентрали, съществено подобрение на времето и затопляне може да очакваме в навечерието на Великденските празници, към четвъртък-петък идната седмица. Доколко и по какъв начин ще се случи това, ще разберете от анализите и прогнозите на  vremeto.dir.bg през следващите дни.