Днес  времето в страната ще бъде топло, ветровито, с променлива облачност. Дневните температури ще се повишат още и ще са от  18 градуса  до 22-23 в източните райони и северно от планините.

Утре температурите ще се понижат чувствително спрямо днешните. Ще бъде облачно и дъждовно, като максималните стойности ще бъдат в интервала от 7 до 13 градуса. Ще духа слаб и умерен, в Дунавската равнина на моменти и силен вятър от изток и североизток.  Привечер срещу понеделник в местата с надморска височина над 900-1000 метра дъждът е възможно да се премесва със сняг, но преваляванията от запад постепенно ще отслабват.  

В понеделник ще бъде по-студено и ветровито. Макар и слабо и  с прекъсвания през деня все още на места ще превалява слаб дъжд, в планините и в местата с надморска височина над 1200 метра - слаб сняг. Дневните температури ще са от 6-7 до 12 градуса.

Във вторник  ще остане хладно, с дневни температури от 9 до 15 градуса. Минималните температури сутрин ще са от 1 до 6 градуса и по високите полета и котловини при изясняване има опасност от слани. Облачността ще бъде променлива, в западните райони - значителна. Там ще превалява дъжд.

В сряда над цялата страна са възможни краткотрайни превалявания, а температурите ще останат без съществена промяна - в интервала от 10  до 15 градуса.

 От четвъртък преваляванията ще са по-малко вероятни, а дневните температури ще се повишават, достигайки 15-21 градуса.

Тенденцията към повишение на температурите ще продължи и  в следващите дни до края на идната седмица.

ИЗБРАНО