Днес ще бъде облачно. Разкъсвания на облачността ще има над югоизточната половина на страната. На места отново  ще превалява дъжд. Температурите ще са от 17 градуса на запад до около 22 в източните райони. В Дунавската равнина ше духа умерен вятър от северозапад.

Утре преваляванията ще спират, а облачността ще намалява. Ще бъде ветровито и по-хладно, с температури от 12 до 17 градуса. Вятърът  ще се ориентира от север.

Във вторник ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността. Температурите ще се повишават и ще достигат 15-20 градуса.

В планините  ще бъде предимно облачно, с превалявания от дъжд. Температурите на 1200 метра надморска височина до неделя ще бъдат около 11 градуса.

От  сряда ще започне подобрение на времето. Облачността ще бъде незначителна, в много райони до слънчево време. Температурите ще се повишават и към петък ще достигнат 21 до 26, в Дунавската равнина до 27-29 градуса.

Развитие на купеста облачност след обяд и малка вероятност за краткотрайни превалявания има само над планинските райони.