В петък и събота ще бъде топло за сезона. Облачността ще бъде променлива, почти без валежи. Температурите сутрин ще бъдат от минус 2 до плюс 3, на места по Черноморието до около 5 градуса. Максималните ще се повишат и ще бъдат от 8 до 13, в събота на места до около 15 градуса. В Дунавската равнина ще духа умерен западен вятър.
В неделя вятърът ще се ориентира от североизток и с него ще прониква малко по-студен въздух. Облачността над Източна България ще се увеличи и там ще превали слаб дъжд, по планините - слаб сняг. Температурите ще се понижат с няколко градуса, но ще останат по-високи от обичайните за януари. В Западна България ще бъде предимно слънчево или  с незначителна облачност и по-топло. В понеделник облачността над източните райони ще намалее, освен по Черноморието, където все още е възможно да превали слаб дъжд и над страната ще има незначителна облачност. Температурите сутрин ще са от минус 5 до плюс 1 градус, а максималните от 6 до 11.
От вторник до петък ще остане топло за сезона, с променлива облачност. В сутрешните часове в котловините и по поречието на р. Дунав отново ще се образуват мъгли, но те ще бъдат по-краткотрайни и на повечето места ще се разсейват до обяд. Температурите сутрин ще бъдат от минус 4 до плюс 1-2 градуса, а максималните от 6 до 11-12, в местата с мъгли малко по-ниски.

В планините остава топло за сезона. До неделя облачността ще бъде значителна,  но слаби превалявания, до 1300-1400 метра надморска височина от дъжд и мокър сняг, а над 1400 от сняг, са възможни само на отделни места днес и утре. Температурите днес и в петък ще бъдат около 5 градуса на 1200 метра надморска височина, а в събота около 8. След понижение до 2-3 градуса в неделя, през първата половина на следващата седмица те отново ще се установят около 5 градуса над нулата.