До понеделник то ще остане с променлива, често значителна облачност, слаби превалявания от дъжд и мъгли в ниските места през някои от дните. Температурите ще останат високи  за Ноември(виж седмичната прогноза по градове), 
В началото на следващата седмица над континента, директно от акваторията на Северния Ледовит океан в периферията на изграждащ се около Гренландия антициклон, ще започне да нахлува студен въздух. Към сряда той ще достигне Централна Европа и там и  над Средиземноморието ще се образува област на ниско атмосферно  налягане. Ще се установи облачно време, с превалявания от дъжд, а над средните и серевни части на континента - от сняг.  От поведението, разположението и движението на тази циклонална област ще зависят и проявленията и в нашата страна. Vremeto.dir.bg ще следи много внимателно прогнозите и ще ви информира веднага, щом настъпи яснота в прогнозите на моделите за времето през последните няколко дни на месеца.
Засега с относителна увереност може да се твърди, че през втората половина на следващата седмица над страната продължилият необичайно дълго време топъл и относително сух период ще приключи поне по един от двата си показателя: Над много райони ще завали дъжд с различна интензивност и продължителност, температурите ще се понижат и доближат до обичайните за месеца, а  по високите части на планините вероятно ще се образува и снежна покривка.