Според последните измервания в мрежата станции  на НИМХ в 14 часа, в равнинната част на страната най-много сняг има в Кърджали - 8 см и Сандански - 6 см.
 В Пазарджик и Пловдив има съответно 4 и 3 см, в София измерената в станцията на НИМХ в Младост снежна покривка към 14 часа е 1 сантиметър. В Северна България няма снеговалеж и снежна покривка. Там и температурите са доста високи, около и над 5 градуса, като във Видин максималната температура е била 6.6 градуса над нулата. Относително топло е и по Черноморието, с температури  около 7 градуса. Толкова е било на Шабла, Калиакра, а във Варна измерената стойност е 6 градуса. Южно от Стара Планина е доста по-студено, с температури около и малко над нулата: +0.2 в София, точно толкова и в Сандански. В Пловдив температурата е минус 1 градуса.
До довечера все още ще превалява над южните и източни райони, като валежите на изток ще бъдат от дъжд и сняг и постепенно ще преминават в сняг, но до утре сутрин ще спрат навсякъде.

 Нови превалявания от сняг се очакват към средата на седмицата, а към събота-неделя и началото на следващата ще започне процес на затопляне на времето.