17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази статия е една гаща плява да яде нащо магаре. 10 ч Португалия, 3 ч Полша? Май това, което е премълчано в статията е, ако са обсъждали единно европейско време. Виж за това не сме съгласни! Но ако пак си има часови пояси, каква ще е причината в Португалия да се съмва в 10 ч, а в Полша в 3!?

Между лятното и астрономическо време и дали да премахнем това мърдане на стрелките на часовникът и темата за часовите пояси има доста разлика. Това, че ще се отървен от лятното време ( например ) по никакъв начин не подсказва, че ще се отървем и от часовите зони.

Причината да се съмва в Полша в 3 часа, е, че през лятото колкото си по-насевер толкова по-рано се съмва. То на практика няма нощ, а и Източна Полша е над Западна България, само че по-насевер. А че Испания не си е в часовия пояс, то се знае. Португалия и Испания са в часовия пояс по Гринуич. Проблемът е, че всички искат да са в един часови пояс, а те са три.

Нещо не ми стана ясно - нали ще се отменя само лятното и зимното часово време. А часовите пояси няма да се отменят. Нещо тази статия ми се струва манипулативна и подвеждаща. Или журналистът няма представа от материята.