До края на деня днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в страната ще превали и прегърми. Възможни са  и локални градушки. В Дунавската равнина ще духа слаб западен, я в източните райони - югозападен вятър.

Топло, с дневни температури от 24 до 29 градуса.

През нощта ще има по-често значителна облачност. Преди и около полунощ на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. През втората половина на нощта явленията постепенно временно ще отслабват и в много райони ще стихват. Минималните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса. Сутринта ще се появи и усилва вятър от североизток и изток.

През деня ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност и на много места в страната ще има валежи, гръмотевици и усилване на вятъра. Дневните температури ще се понижат и ще бъдат от 16-17 на североизток до 23-24 градуса, по-високи на места в Тракия и югозападните райони под Кресна.

На континента ще се затопля над западните и част от централните райони, а сравнително хладно, с превалявания. ще бъде в някои централни части. Най-хладно, с температура малко над нулата и превалявания от дъжд и мокър сняг, ще остане в Москва. На Балканите е неустойчиво, по-хладно в източните части и по-топло на юг, в Атина.

В четвъртък ще бъде хладно, с променлива облачност и минимални температури от 7 до 12 и дневни от 11 до 18 градуса. На места главно в западната половина и около планините ще превали краткотрайно.  Вятърът ще бъде слаб, от североизток.

В петък остава сравнително хладно, но дневните температури ще се повишат малко и ще са от 16 до около 21-22 градуса. Ще продължи да духа слаб североизточен вятър.

Слаби краткотрайни превалявания не са изключени, но ще са само на места около планините.

В събота ще има променлива облачност. Кратки превалявания ще има само  на изолирани места около планините. Минималните температури ще са от 6-7 до 11 градуса, а дневните от 18 до 24 градуса.

В неделя атмосферата ще бъде по-неустойчива и валежи с гръмотевици ще има в планините, но и в източната половина на страната. Дневните температури ще бъдат от 20 до 25 градуса.

В началото на следващата седмица времето ще бъде силно неустойчиво в голяма част от страната: ще има превалявания с гръмотевици и локални градушки. Температурите слабо ще се понижат.