През тази седмица вече се установява трайно топло време с температури предимно около и над 20 градуса. Но идва и неустойчивостта на атмосферата, с превалявания и гръмотевици около и след обяд. 

През нощта над източните райони ще има променлива, намаляваща до незначителна облачност. В Западна България ще има повече купести облаци и преди и около полунощ на места ще превали краткотраен дъжд, който може да бъде придружен и от гръмотевична дейност.

Ще бъде почти тихо.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 7 до 11-12 градуса. 

Утре ще бъде топло, с температури от 20 до 25 градуса. Малко по-хладно ще остане по Черноморието, където по-хладната морска вода все още има охлаждащо влияние на температурата на въздуха.

Над ниските части на Дунавската равнина вероятността за валежи е по-малка, но в Южна България и около Стара планина ще се развива по-мощна купеста облачност и на много места ще превали и прегърми. В отделни райони е възможно да падне и дребна градушка.

 

 В източните райони и в планините ще духа слаб вятър от юг.

В четвъртък и петък краткотрайни превалявания са възможни над почти цялата страна, а в събота - над източните райони.

Температурите в четвъртък ще останат почти без промяна, а в петък в западната половина ще се понижат с няколко градуса. В неделя атмосферата временно ще се стабилизира и превалявания ще има на по-малко места. температурите ще останат от 19 до 24 градуса.