Времето отново се разваля, но само за няколко дни, когато зимата отново ще ни изненада с високи температури.

През нощта облачността ще бъде значителна, предимно средна и висока. Ще духа слаб вятър от югозапад, а температурите ще бъдат от 1-2 до около 7 градуса над нулата.

В сряда сутринта вятърът ще се ориентира от запад и ще се усили. От северозапад през страната ще премине атмосферен фронт и по него ще превали, предимно дъжд. 

През деня дъжд ще превали и в останалата част от страната, но преваляванията ще бъдат краткотрайни и от запад на изток бързо ще спират почти навсякъде, освен в крайните южни и югозападни райони, където все още ще превалява слабо. Дневните температури утре ще бъдат от 5 до 11 градуса.

В четвъртък ще бъде ветровито, с умерен, в Дунавската равнина - временно силен северозападен вятър. Минималните температури ще са от около минус 2 на запад  и югозапад до плюс 3-4 в местата със умерен вятър.  В южната половина на страната до обяд ще превалява дъжд. По високите полета на Западна България, както и  в Софийско, валежите ще бъдат от сняг, но съществена и трайна снежна покривка няма да се образува.

След обяд в четвъртък валежите от запад ще спрат, а облачността ще се разкъсва  и намалява.

Максималните температури ще са от 3 до 9 градуса.

В петък и до края на седмицата отново ще се затопли чувствително, като дневните температури ще бъдат от около 9, 10 до 15-16 градуса.

Най-високи ще бъдат те в събота, първия ден на февруари, когато на места ще доближат 20 градуса.