Тази седмица ще започне като предишната - с кратки летни валежи на отделни места и ще завърши с доста горещо време, с температури до около 37, 38 градуса.

Днес над по-голямата част от страната ще бъде слънчево и горещо, с температури от 30 до 35 градуса.

В Източна България ще духа слаб, до умерен източен вятър, а по-късно след обяд, отначало над северозападните райони ще се появи и усили северозападен вятър.

Облачността над източните райони ще бъде незначителна, а на запад ще се развива купеста облачност и по-късно привечер на места около планините ще превали и прегърми.

Преди полунощ краткотрайни валежи и гръмотевици ще има на отделни места в Западна България, а след полунощ явленията временно ще стихват.

Утре още преди обяд около планините на Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и там на места ще превали и прегърми.

След обяд  и привечер валежи и гръмотевици ще има и над централната част на страната и там на отделни места са възможни по-значителни локални превалявания и гръмотевици. Не са изключени и локални градушки. Температурите ще бъдат от 29 на запад до около 34 градуса в източните и южни райони.

В сряда ще се установи слънчево време, почти без валежи. температурите ще са от 27 до 32, 33 градуса.

В четвъртък и петък ще бъде слънчево, сухо, в низините - горещо, с температури от 30 до 35 градуса.

Много интересно време се задава в предварителните прогнози за края на седмицата. Под влияние на пренос на горещ тропически въздух от югозапад, над страната температурите ще се повишат чувствително и в последните дни на август на много места в низините ще достигнат 37, 38 градуса.

Възможно е 30 и 31 август за някои места да бъдат най-горещите дни за лятото.

ИЗБРАНО