Огромен по площ антициклон е обхванал целия европейски континент. Под негово влияние не само у нас, но над по-голямата част на Европа в низините е мъгливо, с ниски облаци и инверсии, в които се задържат замърсявания на въздуха. Слънчево е по високите части и в планините.

Без съществена промяна ще остане времето и утре, но и в следващите дни.

Днес ще бъде облачно и мъгливо. Температурите ще бъдат от 7 до 12 градуса, само на места в крайните югозападни райони до 14. Ще духа слаб вятър от североизток.

През нощта ще бъде облачно или мъгливо. Ще бъде почти тихо или със слаб източен вятър. Сутринта минималните температури ще са от 2 до 8 градуса в повечето места.

През деня над низините ще се задържат мъгли и ниски облаци. Временно подобрение на видимостта е възможно в по-високите места на Югозападна България и в планините.

На места в низините и по морския бряг от ниските облаци отново ще преръмява слабо, но това са незначителни като количество валежи.. 

Максималните стойности ще бъдат като днешните — от 7 до 12 градуса, само в крайните южни райони на места до около 15.

Европейският континент остава изцяло под влиянието на огромен антициклон, който покрива почти цялата територия на континента, включително и Балканите. 

Затова почти никъде няма да има валежи, а в планините и високите места е предимно слънчево. 

В низините, обаче, е мъгливо, облачно, с инверсии и все по-замърсен въздух. По-топло е само на места в най-южните части — Лисабон, Рим и Атина.

У нас времето ще остане без съществена промяна и в следващите няколко дни.

ИЗБРАНО