През следващите дни генерална промяна на времето не се очаква. Температурите ще останат над обичайните за сезона до края на седмицата, а мъглите ще се разсеят в петък.

Днес облачността ще бъде променлива, без валежи.

В низините и котловините ще има мъгли и ниски облаци, които ще се задържат през деня. Максималните температури ще бъдат от 9 до 13 градуса.

През нощта облачността от запад ще се увеличава и след полунощ над цялата страна ще бъде облачно. Слаб дъжд ще превали в северозападните и западни райони, включително в Софийско. Минималните температури утре сутрин ще са от 4 до 8 градуса. 

През деня утре облачността ще бъде променлива, почти без валежи в по-голямата част от страната. Слаб дъжд е възможен в крайните северозападни райони. В Южна и Източна България ще се появи слаб южен вятър. Ще остане топло за края на ноември, с температури от 10 до 16 градуса.

През нощта срещу петък и в петък през страната ще премине атмосферен фронт. От запад на изток ще превали, на места е възможно и  да прегърми. Ще се появи слаб, в Дунавската равнина - временно умерен западен вятър и мъглите ще се разсеят. Минималните температури слабо ще се повишат, а дневните ще бъдат от 11 до 16 градуса. 

В петъчния ден облачността ще бъде променлива - значителна в югозападната половина на страната, където ще превали слаб дъжд. В Североизточните и източни райони ще има повече слънчеви интервали.

В събота минималните температури ще бъдат от 4 до 9, а дневните - от 10 до 15 градуса. Последният ден на климатичната есен ще бъде по-топъл от нормалното с над 5 градуса. Толкова е и положителната аномалия за месец ноември: той е по-топъл от обичайното с около 5 градуса.

През нощта срещу неделя и в неделя времето ще бъде динамично. От север и североизток ще прониква по-студен въздух и  декември ще започне с температури, макар все още по-високи от нормалните, по-близки до тях: минимални от 0 до 5 градуса, на югоизток до 7-8 и дневни - от 5 до 10 градуса.

Преди обяд ще превалява на юг и по Черноморието, като в планините над 1500-1700 метра валежите ще бъдат от сняг.

Мокър сняг е възможен и в Предбалкана, но снежна покривка в ниските части няма да се образува.

В понеделник сутрин минималните температури ще бъдат от минус 1 до плюс 3 градуса, а дневните от 6 до 11. Облачността ще бъде значителна, почти без валежи.