В следващите няколко дни облачността ще бъде по-често значителна. Ще има  и превалявания.

Днес ще бъде слънчево, с температури от 20 до 25 градуса. В планините и източните райони ще духа слаб вятър от юг-югозапад.

През нощта в по-голямата част от страната ще бъде ясно. По-късно сутринта от северозапад ще започне увеличение на облачността. Ще се появи слаб вятър от запад и югозапад. Минималните температури утре ще бъдат от около 5 до 13 градуса.

През деня облачността ще се увеличава, но ще бъде висока и средна. максималните температури ще са от 20 до 25 градуса, на места в източните райони до 26-27 градуса.

В неделя облачността ще бъде значителна. Вятърът ще смени посоката си от изток и ще бъде слаб, до умерен в Дунавската равнина. Отначало на места в западните райони ще завали дъжд, с по-късно през деня превалявания ще има и на отделни места в централните и северни части на страната.

Минималните температури ще са от 7 до 13, а дневните — от около 16 в западните райони до 23 на югоизток и изток. В Източна България ще духа слаб вятър с източна посока.

В понеделник денят ще започне с облачно време. Сутринта дъжд ще превалява на места над северните и североизточни райони, но още преди обяд от запад облачността ще се разкъсва и над по-голямата част от страната ще намалява до слънчево време в следобедните часове.

Минималните температури ще останат без промяна — около десетина градуса, а дневните ще бъдат от 17 до 22 градуса.

Във вторник облачността ще се увеличи и в средата на следващата седмица ни очакват по-значителни превалявания от дъжд, а температурите ще се понижат.