Днес облачността ще бъде променлива, намаляваща в някои райони до незначителна. Слаби превалявания са възможни само  на отделни места в планините.

Ще се появи слаб западен вятър. Температурите след обяд ще достигнат 13 до 18 градуса.

През нощта облаците ще намаляват, но в Дунавската равнина ще продължи да духа слаб, на моменти временно до умерен вятър от запад.

Утре сутрин минималните температури ще бъдат от 2 до 7 градуса, по-високи по морето, но на места в котловините и малко по-ниски. Там са възможни слани и утринни мъгли.

През деня ще има незначителна, предимно средна  и висока облачност, повече - в следобедните часове над северозападната половина на страната. Максималните температури ще бъдат от 12 до 17, по морето и в крайните южни райони до около 18-19. градуса.

В сряда минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще се повишат и ще са от 13 до 18 градуса.

В Източна България в планините ще се появи слаб вятър от юг и там на места температурите ще доближат 20 градуса.

В четвъртък и петък температурите ще се повишат още и ще бъдат от около 17 до 22 градуса. Облачността ще бъде предимно средна и висока, повече - през втория ден.

В събота ще остане все още топло, но след обяд и привечер облачността ще се вплътнява и през нощта срещу неделя от запад ще започнат превалявания от дъжд.

В неделя температурите рязко ще се понижат, ще завали дъжд, в планините - сняг.