Джей Ди Ванс - републикански сенатор от Охайо и от снощи избраник на Доналд Тръмп за вицепрезидент - "е силен поддръжник на петролната и газовата индустрия, противопоставя се на слънчевата енергия и електрическите превозни средства и казва, че изменението на климата не е заплаха", пише New York Times.

Вестникът обаче отбелязва, че Ванс някога е бил яростен критик на Тръмп. Неотдавна, през 2020 г., Ванс нарече изменението на климата "проблем", похвали слънчевата енергия и нарече природния газ "подобрение в сравнение с по-мръсните форми на енергия", пише вестникът.

В него се отбелязва, че позициите на Ванс по отношение на изменението на климата "са направили рязък завой", когато Ванс е потърсил подкрепата на Тръмп в кандидатурата си за Сената, като през 2022 г. е заявил пред Американския форум за лидерство, че е "скептичен към идеята, че изменението на климата е причинено единствено от човека".

Вестникът добавя: "Г-н Ванс критикува администрацията на Байдън, че "прави всичко възможно да субсидира алтернативните източници на енергия и да демонизира най-надеждните източници на енергия в нашата страна", и обвинява администрацията в "безразсъден тормоз на компаниите за изкопаеми горива в ущърб на американския народ".

Той продължава: "Откакто е избран, г-н Ванс също така е съавтор на закони за отмяна на програма на IRA, предназначена да ограничи изтичането на метан, силно действащ парников газ; за отмяна на правило на Агенцията за защита на околната среда, определящо строги стандарти за емисиите на леки и лекотоварни автомобили; и за налагане на тарифа от 20 000 долара на всички китайски автомобили, внасяни в САЩ. Нито една от тези мерки не влезе в сила.

От 2019 г. насам той е получил 340 289 долара от петролната и газовата индустрия под формата на вноски за кампанията, според сайта за наблюдение на финансирането на кампаниите Open Secrets."

Отделно от това E&E News съобщава, че Ванс "се е отнасял пренебрежително към опасенията относно изменението на климата". Изданието съобщава, че Ванс "е представил закон за удвояване на максималните наказания за протестиращи срещу изменението на климата и други лица, които се насочват към експонати в Смитсоновия институт и Националната художествена галерия".

Ню Йорк Таймс съобщава, че по време на откриването на националния конгрес на Републиканската партия в Милуоки "партията няма план за справяне с изменението на климата". Той добавя: "Макар че някои републиканци вече не отричат преобладаващия научен консенсус, че планетата се затопля поради човешката дейност, партийните лидери не виждат в това проблем, на който трябва да се обърне внимание."

В други новини от САЩ, Ройтерс съобщава, че "администрацията на Байдън търси мнение дали да добави още зони за защита от сондажи за нефт и газ в Националния петролен резерват на Аляска".

А Forbes обръща внимание на нови данни за продажбите на електромобили, които показват, че "смъртта на електромобилите може би е била силно преувеличена". Междувременно в. "Гардиън" съобщава, че "милиони американци се подготвят за опасни температури в началото на работната седмица, тъй като топлинен купол покрива Средния Запад и Източните щати".

Вестникът допълва: "В резултат на тези горещини в страната бяха измерени много високи температури: "В понеделник следобед в Тулса, Оклахома, се очакват 102F (39C), а във вторник в Ню Йорк - 97F (36C). Вероятно ще се усеща още по-голяма горещина поради високите нива на влажност, което ще направи тази гореща вълна още по-опасна, особено за тези, които нямат достъп до климатик или друго подходящо охлаждане."

Във Вашингтон за втори пореден ден температурите достигат над 100F, с което се поставя нов рекорд, съобщава Washington Post. Вестникът пише: "Продължаващата гореща вълна - третата за лятото - е може би най-интензивната и опасна."

Той добавя: "Нощните минимуми, които падат само до около 80F, също могат да предизвикат рекорди." The Independent съобщава, че в понеделник 140 милиона души са били в състояние на топлинна тревога. The Guardian съобщава, че в Хюстън, Тексас, близо 300 000 жители все още нямат електричество след урагана "Берил", което ги оставя без климатик. New York Times и CBS News също съобщават за горещата вълна. На друго място Джоузеф Алън - доцент и директор на програмата "Здравословни сгради" в Училището по обществено здраве "Т. Х. Чан" към Харвардския университет - пише във вестник Washington Post, че "начинът, по който говорим за горещините, е сериозно погрешен".

Той твърди, че широката общественост трябва да използва температурата на мокрия слой на мембраната, за да отчете влажността. Отделно от това Associated Press публикува статия под заглавие: "Поразено от урагана Идалия миналата година, село във Флорида се замисля за бъдещето в началото на сезона на ураганите".