Днес облачността ще бъде значителна, но преди обяд в по-голямата част от страната - предимно средна и висока. Температурите ще бъдат от 13 до 19 градуса. В Източна България ще духа слаб, до умерен вятър от юг.

Облачността след обяд от запад ще се вплътнява и още привечер в северозападните райони ще започнат превалявания, които след полунощ ще обхванат по-голямата част от страната, но от запад на изток ще спират. Вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква по-студен въздух.

В низините валежите ще бъдат от дъжд, а в Предбалкана, високите котловини на запад и планините - сняг. В София ще вали дъжд и мокър сняг. 

След временно отслабване на преваляванията утре преди обяд, когато ще вали главно в Югоизточна България, около и след обяд валежите отново ще се активизират. 

Утре сутрин температурите ще бъдат от минус 1 до 5, а през деня ще достигнат стойности от 3 до 9 градуса. Ще духа умерен и силен западен вятър, а след обяд - северен и североизточен.

Дъждът в Североизточна България ще премине в сняг и ще вали над южните и източни райони. Снежна покривка утре вечер и през нощта срещу четвъртък ще се образува в Добруджа, Лудогорието и по-малко - по високите полета на Западна България.

В четвъртък вятърът ще се ориентира от север  и с него ще прониква още по-студен арктичен въздух. В източните райони той ще бъде силен, по Черноморието - и бурен: опасно време, по възможност ограничете излизанията си навън, ако  сте в тези райони.

Минималните температури в четвъртък ще бъдат от минус 6 до минус 1, а дневните - от минус 2 до плюс 4 градуса. В западната част на Дунавската равнина и Тракия, където няма да има снежна покривка, температурите ще бъдат малко по-високи.

Преди обяд все още ще превалява над планините и Източна България, а след обяд валежите ще спират навсякъде, последно - в североизточните райони.

В петък ни очаква студено и ветровито време. Минималните температури ще бъдат от минус 9 до минус 3, като най-студено ще бъде в местата със снежна покривка - около Лудогорието и високите котловини на запад и югозапад. Във ветровитите части на Дунавската равнина на запад  и  в Тракия минималните стойности ще бъдат малко по-високи - до минус 1, нула градуса.

През деня ще има променлива облачност, намаляваща в централната и западна част на Дунавската равнина и Тракия до слънчево време. Вятърът ще се ориентира от запад - до умерен. Максималните стойности ще са от 2 до 8 градуса, в Лудогорието и Софийско - до нула, плюс два.

Много студено ще бъде в събота сутрин, с минимални температури от минус 11 до минус 4 градуса. Повишение на температурите ще започне в неделя-понеделник и през следващата седмица отново ще имаме максимални стойности около и над 10-12, в някои дни до 15 градуса.

ИЗБРАНО