В следващите дни ни очаква приятно майско време и постепенно повишение на температурите.

Днес ще има променлива облачност, намаляваща в Северна България до слънчево. След обяд само на места в крайните североизточни и югозападни райони е възможно да превали слаб краткотраен дъжд.

Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Дневните температури ще бъдат от 18 до 22 градуса.

През нощта облачността ще бъде значителна. След полунощ на места в западната половина на страната ще превали дъжд. Минималните температури ще бъдат от 7 до 11 градуса.

Ще духа слаб, в Североизточна България до умерен вятър от югоизток.

През деня ще има променлива облачност, но около и след обяд  на места в западните и централни райони ще превали краткотрайно. Възможно е и да прегърми. Валежите в повечето случаи няма да бъдат интензивни.

Дневните температури ще бъдат от 19 до 24 градуса.

Ще духа предимно слаб вятър от югоизток. 

В Европа топло ще бъде на запад и юг. В централните части ще има повече облаци, температурите ще бъдат по-ниски, а на места ще превали дъжд.

Краткотраен дъжд ще има и в централните части на Балканския полуостров, но тук температурите отново постепенно тръгват нагоре.

В четвъртък вятърът ще се ориентира от запад  и ще бъде слаб. Дневните температури ще са от 20 до 25 градуса, а минималните от 7 до 12.

Облачността ще бъде незначителна, а след обяд ще има повече купести облаци, но слаби краткотрайни превалявания ще има само на отделни места в планините и по Северното Черноморие.

В петък ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, но без валежи. Дневните температури ще се повишат още и ще бъдат от 24 до 29 градуса. На места не са изключени и стойности до около 30.

В събота атмосферата ще бъде малко по-неустойчива. Ще има купести облаци и на места ще превали краткотраен дъжд. Минималните температури ще се повишат, а дневните слабо ще се понижат и ще са от 22 до 27 градуса.

В неделя минималните температури ще бъдат от 9 до 14, а дневните от 19 до около 24, 25 градуса. Ще духа до умерен източен вятър. Облачността ще бъде променлива, на моменти - значителна, но слаби превалявания ще има на места в югозападните райони.