Днес до обяд ще има и слънчеви часове, но още около пладне ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и  ще започнат краткотрайни превалявания с гръмотевици.

Температурите ще бъдат под обичайните за края на май- около 20 градуса. В западните райони ще духа слаб северозападен вятър, а в източна България - северен.

Тази нощ преваляванията и гръмотевиците ще стихват в голяма част от страната, но не навсякъде. Ще остане нестабилно, дори и през нощта, над Северозападна и централните части на Северна България. Там ще има места с превалявания и гръмотевици. В Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще останат без съществена промяна - от около 5 до 10 градуса.

Утре още преди обяд ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и за пореден ден над цялата страна ще има превалявания с гръмотевици, както и локални градушки. Температурите ще бъдат от 18 до 23 градуса, на места до около 24. В Дунавската равнина ще духа до умерен западен вятър.

В по-голямата част на Европа е слънчево, а в западните и части - топло, с комфортни температури от около 25 до тридесетина градуса през деня.

Без съществена промяна ще остане времето в петък.  В по-голямата част от страната ще има превалявания с гръмотевици, освен в северозападните райони - там ще духа до умерен северозападен вятър. Дневните температури ще бъдат от 19 до 24 градуса.

Без промяна - нестабилно, с краткотрайни валежи и температури около и малко над 20 градуса ще остане времето в двата почивни дни.

Началото на юни също няма да донесе бърза промяна на времето. То ще остане нестабилно, но според предварителните прогнози, температурите слабо ще се повишат и ще има дни със стойности от около 20 до 25, 26 градуса.