През нощта облачността ще бъде значителна. На изток ще духа слаб вятър от север, а по поречието на Дунав - от изток. Преди изгрев около Западна Стара планина и във видинско на места ще превали краткотрайно, възможно е и да прегърми.

Утре облачността отново ще бъде значителна. Ще духа слаб вятър от изток и североизток. Краткотраен ще превали на отделни места, по-значителни ще бъдат явленията около планините и на юг. Ще духа слаб вятър от североизток.

Дневните температури ще достигнат от около 15 до 21 градуса.

Утре на континента температурите няма да са съвсем "логично" разпределени: най-топло ще бъде в Атина, но и на север, във Варшава и Берлин, с температури до около 25 градуса. По-хладно ще остава на Пиринеите, в Италия и на Балканите, освен в най-южните им райони, а най-ниски температури ще има в Париж и Москва.

В петък над почти цялата страна ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и ще има почти повсеместни превалявания и гръмотевици. Възможни са и гръмотевични бури и градушки.

С изключение на крайните североизточни райони, където явленията ще бъдат по-слаби, в останалата част ще бъде хладно, с температури от малко  над 10-12 до 17-18 градуса, в Добруджа до около 20-21.

В събота времето остава нестабилно, по-подчертано в южната половина на страната и около Балкана. Там ще продължат преваляванията с гръмотевици. Ще се появи и усили до умерен вятър от североизток. Първите 2 почивни дни са крайно неподходящи за планински туризъм, бъдете внимателни!

Все пак, в Дунавската равнина явленията около и след обяд ще стихват и ще има и повече слънчеви часове. Температурите ще бъдат от около 16-18 в местата с гръмотевици и валежи на юг, до 22-24 градуса по поречието на Дунав.

В неделя ни предстои кратка пауза в периода с нестабилно време. Кратки валежи с превалявания ще има главно в планините на югозапад. Облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. Дневните температури ще достигнат 20 до около 25 градуса.

В понеделник атмосферата ще бъде нестабилна над цялата страна. Ще бъде по-често облачно, с превалявания, по планинските върхове  - от сняг. На места в страната валежите ще са значителни. Вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад. Дневните температури ще са от 16 до около 21 градуса.

Динамична и често нестабилна ще бъде атмосферата и след празниците. Следете прогнозите ни и в следващите дни.