Променливо, често дъждовно време, ни очаква в следващите дни.

До края на дневния ден значителна купесто-дъждовна облачност ще има над западните и югозападни райони, както и в крайните североизточни части на страната. . Там на много места ще превали и прегърми. Без валежи с голяма вероятност ще остане времето в Дунавската равнина и Тракия. Температурите след обяд ще достигнат от около 16 градуса на североизток до 22-23 в Тракия и западната част на Дунавската равнина. Там ще духа слаб вятър от изток, а в източната половина на страната - от североизток.

Утре ни очаква облачен и дъждовен ден.

През нощта ще бъде предимно облачно. Валежите, които започнаха привечер над югозападните райони, до сутринта ще обхванат голяма част от западната и централна част на страната. Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 7 до 11 градуса.

През деня ще бъде облачно, в западната половина на страната - и доста хладно.

Дъжд ще превалява в почти цялата страна, като съществени количества ще има на места в западната половина. Дневните температури ще са от 12 до 18 в повечето места, само в Добруджа и по Северното Черноморие до около 20 градуса.

В Европа най-топло утре ще бъде в Атина и, все още - в полската столица Варшава. Постепенно се затопля и на Пиринеите и там вече няма да бъде най-хладно от целия континент, с изключение на Скандинавието.

Хладно и дъждовно ще остава у нас, на Балканите, освен в южните му части. Нестабилно време, с гръмотевични бури, очаква жителите на Апенините, тоест в Италия.

През нощта срещу събота валежите ще продължат в цялата страна. Утре минималните температури ще бъдат от 8 до 12 градуса. В съботния ден до късния следобед валежите, макар с по-съществени прекъсвания и по-слаб интензитет, ще продължат на много места в страната. Ще се появи североизточен вятър, слаб до умерен. Дневните температури ще бъдат от 15 -17 градуса на изток и по високите котловини до около 21 по поречието на Дунав, където в следобедните часове облачността най-рано ще започне да се разкъсва и намалява.

В неделя ни очаква по-приятно време. Ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но малка вероятност за валежи. Минималните температури ще са от 6 до 12, а дневните - от 19 до 25 градуса.

В понеделник минималните температури ще останат без промяна, а през деня ще се затопли с още няколко градуса и температурите ще достигнат 22 до 27 градуса. Ще има незначителна, около и след обяд - купеста облачност и над и около планините на Западна България на места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. макар локално, не са изключени и по-интензивни явления и градушки. По-малка вероятност за това има на изток и в ниските части на Дунавската равнина.

Много неустойчиво, с условия за валежи и гръмотевици над по-голямата част от страната, ще бъде времето в средата на следващата седмица, започвайки още от вторник. Повече подробности за това очаквайте в прогнозите ни през следващите дни.