Днес облачността ще бъде променлива, на места до незначителна.

Сутрин на места ще бъде мъгливо.

Температурите ще бъдат от 9 до 14 градуса.

Утре съществена промяна на времето няма да настъпи.

Остава слънчево, с временни увеличения на облачността, по-значителни над североизточните райони.

Минималните температури ще бъдат от около нула до 5, а дневните от 10 до 15 градуса. 

 Минималните температури във вторник срещу сряда ще се повишат и ще са от  5 до 10 градуса, а в сряда дневните ще са в интервала от 10, 11 до 16 градуса.

През нощта срещу сряда  и  в сряда облачността ще се увеличава. Вятърът ще се ориентира отначало от югозапад и  ще се усили. Впоследствие посоката му ще бъде от запад-северозапад. 

След обяд  и привечер в сряда от запад на изток ще започнат превалявания от дъжд, които до полунощ ще обхванат западната половина на страната, а в сутрешните часове на четвъртък - и част от източните райони, но от запад бързо ще спират.

В четвъртък минималните температури ще са от 4 до 9 градуса, на североизток до 10-12. Дневните ще се понижат слабо и ще са от 8 до 13 градуса. Ще духа умерен вятър от северозапад.

В петък облачността ще бъде незначителна, до слънчево време. Вятърът ще спре, а впоследствие ще се появи слаб, от изток.

Минималните температури ще са от нула, минус 1 до 4 градуса, а дневните - от 10 до 16.

В събота и неделя ще остане с по-често незначителна средна  и  висока облачност.



Минималните температури ще са от 1 до 6 градуса, но на места по високите полета са възможни и стойности около нула градуса. Дневните ще бъдат от 10 до 16, на места до 17, 18 градуса. Вятърът ще бъде слаб.