Днес максималните температури в страната ще са в широк интервал: от 23, 24 градуса в северозападните и западни райони, където вече прониква  хладен въздух, до 34, 35 в югоизточните райони.

Облачността ще бъде променлива, в западните и северни райони без Североизточна България- често значителна.
На места там ще превали и прегърми.
В следобедните часове вятърът ще се ориентира от запад  и  ще се усилва.
През нощта ще има променлива облачност. Преваляванията ще бъдат слаби и  на малко места.

Минималните температури утре сутрин ще са от около 8 градуса по високите западни полета до 20 в крайните източни райони.
Утре облачността ще бъде значителна.  Превалявания от дъжд ще има  около планините и  в някои южни райони, а до около обяд слаб дъжд ще превали и  над Североизточна България.
Температурите ще са от 16, 17 по високите полета до все още 24, 26 градуса в крайните източни части на страната.
Ще продължи да духа до умерен западен вятър.

В петък, първият от поредицата почивни дни, времето ще бъде хладно, с температури от 16 до 22 градуса, но по високите полета на Западна България максимумите е възможно да бъдат и по-ниски, до 14, 15 градуса.
Ще бъде облачно, като само в западната част на Тракия и Дунавската равнина в следобедните часове облачността ще се разкъсва и намалява. 
Там ще остане и ветровито с умерен северозападен вятър.

В събота минималните температури ще бъдат от около 5 градуса по високите полета до 14 в Дунавската равнина, където ще остане ветровито.
През деня облачността ще намалее до незначителна, освен в североизточните райони.
Температурите слабо ще се повишат и ще бъдат от около 18 до 24 градуса.

В неделя ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, без валежи.
Минималните температури ще са от 6 до 13 градуса, а дневните - от 19 до 24, на места в южните и северозападни райони - до 25 градуса.
Вятърът от запад ще бъде слаб.

В понеделник облачността ще бъде променлива, а дневните температури ще са от 19 до 25 градуса - близки до обичайните за края на септември.

В планините през почивните дни ще бъде хладно и ветровито, с температури в петък на 1200 метра надморска височина до 7-8 градуса в планините на Западна България  и  все още малко  по-високи  на изток. В събота и неделя слабо ще се затопли и максималните стойности на тази височина ще са към 12-14 градуса.
По морето след четвъртък вече няма да бъде подходящо за плаж: ще бъде ветровито и по-хладно.