По високите западни полета, включително в района на София ще вали  сняг и ще се образува снежна покривка, а в ниските части на низините и по-голямата част от Източна България ще вали  дъжд.

Максималните температури ще бъдат от около 2 градуса в западните полета до 5-8 в низините и 10-11 в крайните югоизточни  райони.

Утре  над западните райони валежите постепенно ще отслабват и спират, но над останалата част на страната ще продължат.
Интензивни валежи ще има над Родопите, югоизточните и  част от източните райони. Там на места валежните количества ще превишат 50-60 литра на квадратен метър за целия процес до края му в сряда.

В сряда валежите ще спрат над по-голямата част от страната, последно в крайните източни райони.
Минималните температури ще бъдат от около минус 3 до плюс 3 градуса, но на места в западните полета със снежна покривка са възможни и температури до около минус 6 градуса.
През деня ще стойностите ще бъдат от 3 до 8 градуса.
В четвъртък температурите ще се повишат.
Ще се появи вятър от юг-югозапад и минималните температури ще бъдат от минус 1 до плюс 5. През деня  ще се затопли по-чувствително и в ранния следобед температурите ще бъдат от 9, 10 градуса в северозападните райони до 15 северно от планините и в източните райони.
В петък ще остане топло за сезона. От запад ще завали дъжд, над 1800 метра - сняг.
В северозападните райони дневните температури ще бъдат от 7 до 9 градуса, а в югоизточната половина на страната, където все още ще духа умерен югозападен вятър дневните стойности ще са от 15 до 18 градуса.
В събота ще превалява  все още над източните райони. Температурите сутрин ще бъдат от малко над нулата до 6 градуса, а през деня  от 9 до 15 градуса.
В неделя съществена промяна на времето няма да настъпи. Ще остане топло за началото на зимата, с положителни минимални температури и дневни стойности от 9 до 15, 16 градуса.