Днес облачността ще бъде променлива. Дневните температури ще са в интервала от 7 до 13 градуса, като по-ниските стойности ще бъдат измерени в северозападните райони.
Ще духа слаб, в Североизточна България- до умерен вятър от югоизток.

След обяд облачността ще се увеличава  и  вплътнява и привечер над южните райони ще завали дъжд, който до полунощ ще обхване цялата страна.
В сутрешните часове преваляванията ще спират от запад на изток и утре до обяд ще спрат навсякъде.

Минималните температури утре ще бъдат от 4 до 10 градуса, а дневните - от 10 до 15, 16 градуса.
Вятърът ще бъде западен, слаб, в Дунавската равнина - до умерен.
Облачността ще бъде променлива, временно намаляваща до незначителна.
В петък облачността ще бъде незначителна. 
В Дунавската равнина вятърът ще се усили до умерен.
Минималните температури ще са от нула градуса по високите полета до 5-6 в низините.
Дневните стойности ще останат високи за периода, от 9 до 14 градуса.

В събота минималните температури ще останат без промяна, от около 1 до 5, 6 градуса. Дневните стойности ще се понижат малко и ще бъдат от 7 до 13 градуса.
Още в сутрешните часове от югозапад ще започнат превалявания от дъжд, които през деня ще обхващат цялата страна.
Ще духа слаб източен вятър, който във вечерните часове ще се усилва.
Около и след полунощ преваляванията в ниските планински  части и високите полета ще преминават в сняг.
В Софийско също през  нощта срещу неделя преваляванията ще преминават в мокър сняг.
В неделя преваляванията ще продължат, като в западната част на Дунавската равнина в ниските части, както и  в Тракия, ще вали предимно дъжд, а в Лудогорието, Предбалкана и високите полета - слаб сняг.
Там ще се образува няколкосантиметрова снежна покривка.

Следете ежедневните актуални прогнози тук, тъй като до началото на процеса предстоят частични промени в сценариите и доуточнения.

Минималните температури в неделя ще бъдат от около нула, един градуса по високите полета до 5 по поречието на Дунав на запад и 7-8 градуса на места в Южна България.
Дневните стойности ще бъдат от 4 до 9 градуса, по-ниски, до около 1 градус по високите полета на запад и в Североизточна България, в районите с валежи от сняг.
В Североизточна България ще духа умерен и временно силен вятър от изток-североизток и там ще има навявания. Добре е, който има възможност, да отложи пътуванията си в тази част на страната, както и  източните старопланински проходи в неделя  и понеделник.

В понеделник преваляванията ще спират и в източните райони. Температурите ще са около нормалните за февруари: минималните ще бъдат от минус 3 до плюс 3, а дневните от 3 до 9 градуса.

Във вторник утрото ще бъде студено, с температури при ясно време  в местата със снежна покривка до минус 7, минус 9 градуса. В останалата, по-голяма част от страната, преобладаващите стойности ще бъдат от минус 1 до плюс 3 градуса.
През деня температурите ще бъдат от 3 до 8, 9 градуса.