Днес ще бъде облачно. Преваляванията ще обхващат цялата страна.

Дневните температури ще бъдат от 4-5 градуса по високите полета на запад до 10-12 в източните райони.


Дъжд и сняг ще вали по високите места над 600-800 метра в западната половина на страната, и над 1000-1200 метра на изток. В ниските части на низините валежите през деня ще бъдат  предимно от дъжд. Привечер снежната граница постепенно ще се снижава, но в най-ниските части на низините съществена снежна покривка няма да има. Ще духа слаб и умерен вятър от изток и югоизток.

Синоптичната обстановка над нашата страна ще остане сложна и динамична и утре. С прекъсвания, валежите ще продължат. Минималните температури ще бъдат от 1-2 градуса на запад до 6-7 в югоизточните райони, където ще продължи да духа умерен вятър от юг и югоизток. 

През деня максималните температури ще бъдат от около 3-4 на запад, където   ще прониква  по-студен въздух в тила на циклоналната област, до 12-13 градуса в източните райони. Валежите по високите полета на Западна България и високите места на северозапад ще са от дъжд и сняг.

Най-сложна обстановка ще се създаде над централните южни райони и в Югоизточна България в петък след обяд и през нощта срещу събота, където са възможни интензивни валежи - до около, а на места и над 30-40 литра на квадратен метър за няколко часа. Не са изключени  локални наводнения.

В събота ще остане облачно, с минимални температури от минус 1 на запад до 8-9 по Черноморието и дневни  от 3-4 на запад до 12 в южните и югоизточни райони. Преваляванията ще отслабват, но няма да спират напълно, като най-съществени ще бъдат по поречието на Дунав.

В неделя ще остане облачно, с минимални температури от минус 2 до плюс 3 и дневни от 5 до 10 градуса, малко по-ниски по високите места със снежна покривка в западната половина на страната. Ще духа слаб, в Североизточна България - умерен вятър от североизток.

Сравнително студено за втората десетдневка на месец март, с минимални температури около и под нулата, ще се задържи времето в началото на следващата седмица.

Бавно, постепенно повишение на температурите ще започне след понеделник, когато от север ще прониква малко по-топъл въздух, а настанената над страната по-студена въздушна маса бавно ще бъде трансформирана от все по-силното мартенско слънце.

Синоптичната обстановка от днес до понеделник е напълно обичайна за месец март. Имало е и много по-студени и по-продължителни мартенски периоди със зимно време през минали години - като ниски температури този дори не ги доближава, но за съжаление пренаситената с влага почва не е в състояние да поеме съществени валежи, каквито ще има в Рило-Родопската област и част от югоизточните райони и там отново са възможни наводнения и свлачищни процеси.