Днес преди обяд ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността. В следобедните часове ще се развива купеста облачност и  на места в югозападните и планински райони е възможно  да превали краткотраен дъжд. Дневните температури ще са от 16 до 21  градуса.

Утре минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, а дневните ще се повишат  и ще са от 18 до 23. Слънчево, с развитие на купеста облачност, ще бъде времето, а вероятност за краткотрайни превалявания има само в планините на Западна България.

От сряда до края на седмицата ще се установи предимно слънчево време. Температурите ще се повишават от ден на ден и в сряда дневните стойности ще са от 21 до 26, а към петък-събота ще достигнат летни стойности от 25 до 30, в низините до 31-32 градуса.
Все още по-студено, с температури от 20 до 24 градуса ще бъде по морския бряг.
В планините също ще се затопля чувствително и през втората половина на семдицата на 1200 метра надморска височина температурите ще бъдат около и над 20 градуса, а снегът и по най-високите части бързо ще се топи. В началото и края на седмицата там са възможни краткотрайни превалявания в следобедните часове.