Днес над Западна България ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност след обяд. Над източните райони в следобедните часове ще се развива по-мощна купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще бъде топло, с температури от 24 до 29 градуса.

Утре вероятност за слаби краткотрайни превалявания има над и около планините. Температурите сутрин ще са от 9 до 14, а след обяд - от 24 до 29.

В неделя и понеделник ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност и вероятност за краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици след обяд над планините и високите полета на Западна България. Дневните температури ще се повишат  още малко и ще достигат 26 -30, на места до 31 градуса.

Без съществена промяна ще остане времето и във вторник и сряда. През първия ден вероятност за локални краткотрайни валежи има над голяма част от страната, а в сряда - само на изолирани места в планините. Температурите - без съществена промяна: минимални от 10 до 15, на места 16-17, максимални от 26 до 31, с 2-3 градуса по-ниски в местата с превалявания след обяд.