Днес в следобедните часове ще бъде слънчево или  с незначителна облачност. В Дунавската равнина ще остане ветровито с умерен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще бъдат от 21 до 26, 27 градуса.


В понеделник  ще бъде слънчево и топло, с температури от 25 до 30, в северозападните райони до  31 градуса. без валежи.

Във вторник дневните температури ще се  повишат с още един-два градуса  и ще са от 27 до 32 градуса. Ще бъде слънчево, с повече облаци в крайните западни райони.

В сряда над страната ще премине размит атмосферен фронт. Вятърът от запад временно ще се усили, а само на отделни места ще превали и прегърми - с по-голяма вероятност около Стара планина  и североизточните райони. Дневните температури ще бъдат от 26 до 31 градуса, в крайните южни райони до 32-33.

В четвъртък ще бъде ветровито, топло и с променлива, предимно средна и висока облачност. В централните и източни райони ще бъде горещо, с дневни температури, достигащи  34-36 градуса. В зависимост от развитието на атмосферните процеси, не са изключени и стойности с 1-2 градуса по-високи. Над западните райони, където  при земната повърхност ще прониква по-хладен въздух, температурите ще са с десетина градуса по-ниски, до 25-28 градуса.

В петък и събота температурите ще бъдат в рамките на нормалните, от 24-25 до 28-30 градуса. Облачността ще бъде с дневен ход, но според актуалните прогнозни сценарии вероятност за валежи има само на отделни места в планинските райони.