Днес ще бъде облачно. Започналите от сутринта превалявания в западните райони до около обяд ще обхващат цялата страна.

Дневните температуури ще са от около 10-11 градуса на запад  и  северозапад до 17-18 в крайните югоизточни райони.

Над източните райони ще духа слаб до умерен  вятър от югоизток-изток.

 

През нощта по-значителни прекъсвания на преваляванията ще има на места в Южна България. Минималните температури ще бъдат от 7 до 12 градуса.

Утре ще остане облачно, с превалявания от дъжд. Дневните температури ще бъдат с 1-2 градуса по-високи от днешните, от 12 до 18 градуса.

През деня над източната половина на страната ще духа слаб югоизточен вятър.

През нощта срещу сряда  и  в сряда центърът на циклона, който причинява преваляванията у нас ще се намира север-североизточно от страната и в тила му ще нахлува по-студен въздух. 

През нощта и сутринта в сряда ще се появи и усилва вятър от запад-северозапад, в Дунавската равнина умерен и силен.

Минималните температури слабо ще се повишат  и  ще са от 9 до 14 градуса. Дневните в Северна България ще са от 11 до 13 градуса, а в крайните южни райони  - до 19-21 градуса.

Ще остане облачно или с временни разкъсвания на облачността, а преваляванията над повечето райони ще бъдат слаби.

Вчетвъртък преваляванията ще спират, но ще остане ветровито. Дневните температури ще са от 11 до 17 градуса. Облачността ще намалява, като по-значителна ще бъде над крайните северни и североизточни райони.

През нощта срещу петък вятърът ще стихва и минималните температури ще са от 2 до 7 градуса, отново до около нулата по високите полета и най-ниските части на низините.

В петък ще има незначителна облачност, повече - по Черноморието, където е възможно да превали съвсем слабо. Сутрин на места в котловините и около водните басейни ще се образуват мъгли.

Дневните температури ще са от 12 до 18 градуса, по-ниски в североизточните райони.

В събота и неделя облачността ще бъде значителна, но слаби превалявания са възможни само на места в западните райони.  Минималните температури в събота ще са от 3 до 8 градуса, на места - до около нулата, а в неделя ще се повишат с няколко градуса. Дневните температури в събота ще са от 14 до 19 градуса.