Днес ще бъде слънчево и горещо, с температури от 29 до 34 градуса, за района на София около 29. В следобедните часове ще се развива купеста облачност и на места в планините на Западна България е възможно да превали краткотраен дъжд.

Утре съществена промяна на времето няма да настъпи: ще остане слънчево, в низините - горещо, с максимални температури от 30 до 35 градуса, в София до около 31. Само на отделни места в планинските масиви на Западна България са възможни краткотрайни превалявания.

В сряда и четвъртък дневните температури ще са от 29 до 34 градуса. Ще остане слънчево и предимно сухо, само привечер около планините и само на отделни места са възможни слаби локални превалявания от летен тип.

В петък и събота атмосферата ще бъде по-лабилна и на повече места в страната в следобедните часове има условия за краткотрайни превалявания. през първия ден над западните райони , а в събота и  над останалата част на страната температурите ще се понижат с 3-4 градуса и ще са от 26 до 31, за София 25-26 градуса.